måndag 31 maj 2010

Vandring i dagarna tre


Första sträckan, Klövahallar-Krika.

Alice och Nitro vilar på samma fäll/presenning.

Mys i vindskyddet på fredagskvällen.


Elda är kul...

Grillad rostbiff och potatis i folie - Gott!

Banan med choklad i folie!

Husse byter om uppe på ett bord, så inte han ska bli blöt om fötterna!!!

Andra natten vid Liagården.
Vårt tält är uppe medan Lillebror och Elin kämpar på med sitt...

...och kämpar...

...läser bruksanvisning...

Två trötta labbar!

Snygge-Husse!

Grabbarna har fixat grillpinnar till marschmallosen!

Kan man grilla dem över tangialågan?

Svar: JA!!!

Nitro är trött...

...jätte trött! Har ett grisöra framför nosen, men vaknar inte!


Fler som är trötta!

Alice matskål!

Nitros matskål!
Han morrade när Alice kom nära utan att sluta äta eller lyfta nosen från maten!

I fredags åkte vi ut till Krikaskog och släppte av Lillebror, som inte mådde så bra, och lämnade mat och ved. Sen åkte ja, Husse, Elin samt Nitro och Alice till Klövahallar för att vandra 4 km till vindskyddet i Krikaskog. Samtidigt som vi öppnar dörrarna till bilen, så kommer första åskknallen. Snabbt på med regnkläderna och då brakar det loss - Bra början på vandringen... Träden tog det mesta av regnet, så vi klarade oss bra.

Framme vid vindskyddet i Krikaskog eldade vi och grillade rostbiff och potatisknyten i folie. Till efterätt blev det grillade banan med choklad. Allt var supergott! Lillebror mådde sämre och åkte hem. Vi andra kröp ner i sovsäckarna och somnade gott. Husse och jag knäppte ihop våra sovsäckar, så fick även Nitro plats! Alice tog på sig uppgiften att sitta vaken och hålla koll på läget när vi andra somnade gott.

Vi vaknade tidigt som man gör i skogen utan mörkläggningsgardiner:) Låg och drog oss länge och gjorde sen frukost. Lillebror mådde bättre och kom ut till oss igen. Dagens etapp var planerad till Svartesjön, ca 12 km i medelsvår terräng. Det gick lätt att vandra och alla var på g, så det blev lunch vid Svartesjön och sen fortsatte vi vidare till Liagården, 4 km svår terräng. Blockterrängen var lite besvärlig att gå i, men det gick. Mycket upp, ner och upp igen, men mycket vackert! Vi kom fram till Liagården och insåg att det var fullt med folk där och mer på intågande visade det sig. Vi valde att slå upp våra tält i hagen intill. Lillebror och Elin satt med bruksanvisningen till sitt tält och försökte sätt upp det. Det tog en stund, men blev riktigt bra! Vi åt stekt korv med hemmagjorda korvbröd i kvällssolen och flamberade marschmallos över trangialågan! Gott!
Somnade som stockar i våra tält!

Vaknade tidigt igen, men drog oss länge. Skönt att inte stressa iväg. Hembakade bullar och te till frukost. Sen gick vi till Skäralid, ca 3 km. Lillebror mådde inte helt bra, så vi tog närmsta vägen hem. Mycket trevlig vandring blev det i helgen med magnifik natur och trevligt sällskap! Hundarna skötte sig exemplariskt och Nitro blev inte halt! Nu ska det inhandlas nya jackor och kängor, som ska gås in, sen åker vi till fjällen vecka 37!

Jaktkurs
Vi var hemma vid lunch och jag sov i en timme, tog en dusch och åkte sen till Blekinge på jaktkurs. Elin och jag snackade lätt bort timmarna i bilen både dit och hem! Hundarna var trötta men skötte sig bra på kursen. Vi fick en del att träna på kan man säga! Men linjetagen verkar falla på plats!

Bröllopsdag
I dag har vi varit gifta i två år! Pappersbröllop är det enligt traditionen. Känns om om vi gifte oss förra året, inte för-förra! Tiden går fort. Känns om om vi firat redan i helgen när vi vandrade, men något lite firande blir det nog ikväll med!





Vecka 22
Måndag: Bröllopsdag, Våga tävla 18.45
Tisdag: Vattengympa 06.15, Invägning etapp 2, Fixa fika på klubben 18.30
Onsdag: Springa 06.00, Skjuta kula från 16.00
Torsdag: Husse fyller 32 år, Medlemsmöte på klubben 18.00/Husse på Viltspår 18.00
Fredag: Disputationsfest i Malmö 17.30
Lördag: Agilitytävling Råådalen
Söndag: Trädgården

Nu väntar korgen!

Inga kommentarer: