fredag 7 maj 2010

Nerplöjt blodspår


Det är så vackert!

Från vitsippeskogen ut på fältet...

...vinkel på fältet...

...och så in i skogen igen...

...Nitro spårade sig över det plöjda fältet!!!

Selen fungerar superbra!

- Kolla Matte vad jag har hittat!!!

Det är miiiin klöv!

Igår var vi på viltspårkurs hos Nitros uppfödare i Blekinge. Jessica eller Daniel hade lagt alla kursarnas spår (vi är tre) innan, så att liggtiden skulle bli lagom. Därefter kom en traktor och plöjde där Nitros spår var... Vad gör man då? Testar!

Nitros spår började i skogen, lätt som en plätt tyckte han. Sen gick det ner på ett på ett fält med typ vall, här blev det svår. Nitro har bara spårat i skogen tidigare och dessutom blåste det snålblåst! Men han jobbade på och efter ett par försök, så gav han sig ut på fältet. Det gick bättre och bättre på fältet ju längre han spårade. Lugnt tempo in endast små slag till höger och vänster. In i skogen och upp för en backe, lätt som en plätt. Ner för kullen och där stannade lillkillen vid den svarta nyplöjda jorden. Funderade lite och sen gav han sig ut på jorden och spårade!!!! Helt otroligt vilken näsa han har!!! Kom ut på ett stråk med fält igen och sen nyplöjt igen och sen hittade han sin klöv! Vilken lycka! Husse och matte åkte hem mäkta imponerade av sin spårlabbe.

Det är kurs igen den 20 maj och tills dess ska vi träna på olika övergångar i olika terränger. Sen är det snart dags för anlagsprov!

Jag somnade i bilen på vägen hem...

Jaktträning i parken
Ikväll var jag och tärnade jaktlydnad och apportering i stadsparken hemma i Klippan. Elin med Alice och Lisa med Spike var med. Vi fick träna på en hel del:
- Gå dit vid min sida.
- Sitta kvar utan störning, sen med dummys farande överallt!
- Linjetag
- Markeringar som Nitor fick ta ibland och jag ibland!
- Koppla av och vänta
- Ligga snabbt och snyggt
- Gå in i fotposition
- Bära apportbock

Bilder från Happydog har kommit och de är superbra! Måste nog ta och beställa bilder, så att vi har på alla tre!

I morgon är det tävling i Lund på deras nya brukshundklubb. Ska bli kul, men det är en heldag. Vilda startar i första och i sista klassen... Jag ska vara funktionär i en klass mitt emellan och så ska Nitro få träna en hel del lydnad och ordning och reda i den galna agility-miljön med hundar överallt!

Nu väntar grillat!

1 kommentar:

Sara sa...

WOW vilken duktig hund!
Ja, blir nog en svart diamant vid nästa hundköp ;-) om ett par år.....