onsdag 19 augusti 2009

Tillbaka till skolbänken

Idag började jag valpkurs. Lite konstigt att sitta i skolbänken istället för att hålla i kursen! Men så nyttigt! Det är ju inte vilken kurs som helst, utan en kurs som går parallelt med en instruktörsutbildning. Så vid vissa kurstillfällen kommer det att vara nästan lika många instruktörer som kursare! Lyxigt värre kan man säga!

Idag var det första tillfället och det var utan hundar, bra eftersom vi inte har hämtat vår Nitro än (oj nu skrev jag ut hans just nu tilltänkta namn:). Teori stod på schemat med Relationsmodell, Valpens utveckling och hur lär hundar.

Nästa gång är om en vecka och då är det i Krika med hundar. Vi hämtar Nitro på torsdagen, så det får bli utan hund då med för vår del.

Jag fick ett mycket snyggt grönt retriverkloppen till valpen samt en klisterdekal med texten "Bort med tassarna, fram med labbarna" av en träningskompis idag. Tack!

Projekt

Om nu någon trodde att vi inte hade några projekt på gång nu när jag inte bloggat så flitigt, så är det helt fel! Vi håller på med trädäcket för fullt. Tyvärr så har vi upptäckt att det är stopp i dagvattnet vid just trädäcket... Bra att vi upptäckte det nu innan alla brädor är på plats, men stackars Husse har grävt en hel del för att hitta felet... Idag kom det hjälp i form av en rörmokare med högtrycksslan, men det hjälpte inte... Så nu blir det till att gräva bort den biten av röret som det är stopp i...

Köket saknar fortfarande el... Tråkigt att vara så nära målet men ändå så långt ifrån... Idag fick vi tag i elektrikern och han kunde komma i helgen när vi är på Kolmården... Typsikt. Vi gör ett nytt försök i nästa vecka!

Och så lite små projekt som:
• Källaren ska ha trappa, klinkergolv, målade väggar, innertak och lite hyllor...
• Fönster, takskägg och vindskivor ska målas...
• Rosstöden i trä ska målas och vi ska gjuta klart rabatten på framsidan och planera där...
• Ta upp ölandssten på väster gaveln och planera Rohdodendron där...
• Köpa och sätta upp markiser vid 9 fönster

Sen kan det bli vinter:) Optimistiskt? Nä inte alls:)

Natti!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nitro blir jätte bra, det passar både bra till ätning av kattbajs och hämtning av diverse döda vatten pjuddar.
Tur att det inte blev ett kattnamn han hade blivit mobbad resten av sitt liv.........smile.

Ha de Camilla med Snygge Doris

Sara sa...

Hur flitiga som helst, hur pallar NI???
Ha en underbar helg på Kolmården!
Nitro blir super bra!
Kram Sara