lördag 31 juli 2010

IKEA i Helsingborg och så IKEA i Malmö...

Igår åkte vi till IKEA i Helsingborg för att handla Ivar förvaringshylla till källaren. Vi har noga ritat upp hur v vill ha det och vilka delar vi behöver. Mycket folk på IKEA i Helsingborg var det. Många passade nog på för att det regnade. Vi fick höra att de inte hade det vi ville ha, utan det ver Malmö eller Älmhult som gällde... Vi bestämde oss för att åka till Malmö.

Ut till bilen, Husses fina vita VW transporter, den som är praktisk att lasta i! Den startade fint, men lät konstigt och ville inte driva... Tankarna for igenom huvudet - Vem kan hämta den på släp? Hinner vi till Malmö ändå? Osv. Men Husse gick bak och bankade lite på bensinmotorn med en provisorisk hammare, fäljkorset och så funkade den igen! Skulle vi åka hem eller till Malmö? Till Malmö så klart!

Vi åkte till Malmö och allt fungerade bra. Parkerade bilen inne i deras parkeringsgarage, så att den skulle få stå torrt. Gick in och hittad e allt vi ville ha förrutom två hörnhyllplan. Dessa fanns på annan plats på deras lager, men de kunde inte ta ner dem när det var folk i varuhuset... Mats och jag tittar på varandra och går mot den hylla som vi hörde att pallen stod på - Själv är ju bäste dräng:) Mycket riktigt! En våning upp stod en hel pall med det vi ville ha. Husse klättrade upp och försökte öppna pallens klädsel. Jag tänkte att om det inte går, så kan vi hämta en kökskniv på köksavdelningen... Men det funkade och vi fick med allt hem, nästan... Det saknas 4 krysstag, men de har de i Helsingborg:)

Nu ska vi måla dessa vita. Det kommer bli supersnyggt, men ett jä...la jobb... Kanske en snäll svärfar kommer och hjälper oss, man vet ju aldrig!

Nu ska jag till Halmstad och tävla!

1 kommentar:

Malin sa...

Ja,jag tror att hans rum kommer att bli kanonbra! :) Du får komma och kika i höst.