fredag 20 februari 2009

Större hål till krypgrunden och golvbjälklag

Ikväll efter jobb så tog Husse upp ett större hål i väggen in till krypgrunden i källaren. Vi behöver ta oss in där för att koppla om ett element som är i vägen så att vi kan bygga ett golvbjälklag till köket. Ni förstår det ena ger det andra med det tredje med det femte o.s.v. när man renoverar gamla hus...

Hålet blev klart ikväll men när Husse kröp in för att inspektera rören till elementen, så var där ytterligare en vägg som det behövde tas hål i... På det sätt som golvreglarna i matsalen och i vardagsrummet är dragna, så är det mycket svårt att ta upp ett hål i den ny funna väggen utan att tappa den bärande funktionen, så vi kommer gå på plan B. Det innebär att vi låter rören gå i källartaket.

Vi tjuvstartade även med byggandet av golvbjälklaget. Känns som ännu en milstolpe i köksrenoveringen. Snart är vi ju på rätt våning och fixar:)

Imorgon blir det rörmokeri och då måste vi tömma hela värmesystemet på vatten och elda som tusan i insatsen så att inte vi förfryser. Och så ska vi hålla tummarna för att allt fungerar, så att vi kan starta värmesystemet på kvällen och att vi slipper ha eldvakt på natten.

Men lillebror ska bo här i helgen, så det är en till som kan vara eldvakt i värsta fall:)

Inga kommentarer: