onsdag 4 februari 2009

Kursstart Basic Handling och snö...

Vilda i fjällen, sommaren 2007.

Idag tänkte jag ringa och få en klipptid till Vilda. Pälsen är lång och hon kommer snart att börja tova. Men efter lunch så började det snöa!!! Så hon får vara lurvig ett tag till.

Ikväll var det kurstart för Linda och Magnus i Basic Handling på Bialitt. Oj oj oj vad vi kommer att lära oss mycket denhär terminen. Linda är en pedagog ut i fingerspetsarna och det var lätt som en plätt att förstå vad hon menade. Inte lika lätt att själv göra rätt och få lilla Vilda att förstå. Men med lite träning kommer det också att gå.

Vi körde fyra övningar på två kombinationer. Först ut var att trycka hunden och på så sätt förbereda svängen och få till den bättre. Andra övningen var att dra hunden mot mig och sen skicka den vidare fram och själv göra ett bakombyte. Tredje övningen var att göra bakombyte och fjärde övningen var framförbyte. Vilda skötte sig i alla övningar men vi måste verkligen träna på att sitta kvar i starter när jag är på hennes vänstra sida. Det är svårt och jättekonstigt i hennes ögon lydnadshund som hon är...

Imorgon är det marknadsmöte med jobb hela dagen och kvällen.  lördag tävlar vi och på söndag är det kurs igen!

Husse har fortfarande feber och ligger till sängs, envis influensa.

Natti!

3 kommentarer:

Jenny sa...

Lycka till på tävlingen :)

Anonym sa...

Lycka till imorgon! själv så blir det ingen debut då chezzie löper :( Hälsningar Petra

Anonym sa...

Lycka till i dag/MO