måndag 19 oktober 2009

Kört till Åre i helgen

Ja, så många mil har det blivit i helgen. Jag och en klubbkompis har varit på A1 (Agilityinstruktörsutbildning) i Ystad i helgen. Vi har kört fram och tillbaka varje dag. Det är 14 mil enkel resa eller 84 mil totalt (90 mil till Åre) Många mil och många diskussioner hinner man med. Igår var det till och med tyst i bilen korta stunder:)

Utbildningen har varit bra och inspirerande. Mycket hundtänk har det blivit och funderingar kring inlärning. Många idéer på gång som ska testas i veckan på Vilda! Vi väntar nu in vårt hemprov som vi ska göra hemma inom 14 dagar. Sen är vi förhoppningsvis godkända!

Underbar valp
Lille Nitro var med på kursen i fredags och i söndags. Han sköter sig exemplariskt:
- Föreläsning = Sova, eller gnaga på ett tomt märgben.
- Fikapaus = Kela med alla och kissa.

I lördags var han med Husse hela dagen. När jag kom hem från kursen så var allt bra med alla hundar. Vi tog med Nitro och åkte till Landskrona på middag hos ett par kompisar. När vi tog ut Nitro ur bilen så gick han på tre ben... Vet inte varför. Han haltade mycket även på söndagen. Hobby-veterinärena på kursen kom fram till att han reagerar när man klämmer på "hasleden". Fick tips om att kyla 15 minuter var tredje timme i 72 timmar. Som en idrottsskada. Men han haltade även imorse. Så det fick bli en tur till veterinären...

När jag hämtade Nitro hos Mormor så var han bättre i benet, men inte bra. Veterinären klämde och böjde länge och kom fram till samma slutsats som jag och hobby-veterinären - ont i hasleden. Nitro ska ta det lugnt. Om det inte blir bättre under veckan, så ska vi in igen. Men han trodde att det skulle bli bra av sig självt. Nu håller vi tummarna!!!

Klubben ikväll
Sen åkte vi till utbildningsmöte på klubben. Efter mötet kom vi in på foderdiskussion och det kan ju ta tid och det gjorde det. Vi snöade in på allt möjligt men trevligt var det!

Nu väntar korgen!

/Mia

Inga kommentarer: