söndag 18 april 2010

Lydnadshelg

Apportering hemma i köket!

Apportering hemma i köket!


Vilken helg! Jag och Nitro har deltagit i en helgkurs i lydnad för Maria Venahammar. Husse var med som åskådare igår, lördag. Nitro har fått prova på massor med nya saker. Han uppskattar träning och vill mer, mer, mer. Att sova mellan varven fungerar också. Men de där snabba, svart/vita hundarna som far över planen med en boll i munnen, de vill han springa ikapp!!! Efter en mindres diskussion, så kunde han nöja sig med att titta på dem med avund:)



Vi har testa på massor med saker i helgen, en av dem var följande: Nitro kan nu ligga plats med störning av alla dessa slag. Vi har tränat plats vid ett tillfälle tidigare och under kursen så var jag ca 50 cm ifrån honom när vi la till dessa störningar:
• Matte som locka med godis - Han vänder bort huvudet!!!
• Drar en leksak av rådjurs-skinn över hans fram ben!!!!
• En annan hund kommer fram till oss och lägger sig med sin rumpa ända intill hans framben!!!!
• En annan hund leker med en leksak ända intill oss!!!
Mycket belöning, på rätt ställe och på kort avstånd, men ändå! Han reste sig en gång, men la sig så fort han kom på att han rest sig.


Intressant fjärrdirigering!

Intressant fjärrdirigering

Jag har många nya tankar och en hel del gamla avdammade tankar på gång om vår kommande lydnads träning. En del är bara till att sätta i verket, men en del behöver lite mer tanke innan de testas.

Både Nitro och jag har haft en underbar helg!

Nu väntar korgen!

Inga kommentarer: