söndag 21 mars 2010

Labradorhelg

Fredag
Helgen började med en hemmakväll. Husse, jag och vovvarna tittade på TV och gick och la oss tidigt för en gångs skull. Husse tränade Vilda på att sitts fint uppe på puffen. Belöningen var sås!!!

Svansen på samma ställe som vanligt när hon tigger.

Cirkus-Vilda!


Lördag
Upp med tuppen och iväg till Håkansryd för att titta på ett Working Test. Man är ju nyfiken på hur det där med prov för labradorer kan se ut. Framme i god tid och rastade Nitro som var med. Det var 43 tävlande hundar som cirkulerade fritt runt fyra stationer. Det var nybörjare-, öppen- och elithundar blandade huller om buller. Domaren fick köra den klass som den prövande hunden hörde till. Mycket olikt de andra hundicipliner som jag är van vid, som lydnad, bruks och agility. Något annat som också var ovant, men skönt, vara att det var tyst! mint 43 hundar var ute på fältet samtidigt och minst 5 hundar arbetade samtidigt på de olika stationerna, men inte ett skall!!! Underbart!

Bjuder på en film på när Göran med Demi tävlar på station 1. De fick 18 av 20 poäng på sitt arbete!




Nitro väntar på prisutdelningen.

och väntar...

Söndag
Idag när vi vaknade så hade Husse feber... Så jag och Nitro fick åka själv på kennelträff hos uppfödaren i Stensnäs. Nitro skötte sig fin fint och fick göra sitt fösta linjetag. Det gick kanonbra: Full fart ut - ta dummie - full fart till matte! Nu ska det tränas på stoppsignal och på att sitta kvar till jaktlydnad och apporteringskursen som börjar i maj. Och så på att gå fint så klart!

Jessica visar hur man kan lära in stoppsignal på en valpsing.

Spike gör lekinvit till Nitro

Nitro ligger i soffan och är nöjd med en heldag hos uppfödaren.

Nu ska jag packa för tre dagar i Stockholm med jobbet. Flyget gå kl 06.30...

Inga kommentarer: